tisdag 15 mars 2016

Helgen



Vi tänkte skriva ett inlägg om helgen som varit. Vi kommer att skriva mestadels om vårt arbete här men vi gör ju även saker på vår fritid. Det är ganska stor skillnad på helgerna och vardagarna här för oss. När vi är ute på arbetsfältet så är vi på landsbygden och träffar familjer som bor där. När vi är hemma och lediga befinner vi oss i centrum av staden och i den stadsdel där det bor många andra volontärer från Europa och andra världsdelar. Det finns också flera affärsmän här som antingen har egna företag eller arbetar med gruvarbete o.s.v. På hotellet och restaurangen Tila pia spenderar många sin fritid som är här och arbetar från andra länder. Det gör även vi. 

På fredag var det dags för ”fridaydinner”. Då tog vi på oss finkläderna och promenerade till en restaurang som var på en annan sida av området där vi bor. Det är väldigt fina hus när man promenerar en bit uppför backen där vi bor, när vi kom fram till restaurangen där vi skulle äta så var den strax intill Victoria sjön. Otroligt vacker utsikt och restaurangen hade asiatisk mat. Vi beställde och satt och åt. En kvinna som är bekant med oss kom också och åt middag, hon är från Europa men jobbar som lärare här. Det är trevligt att träffa människor som kommer från andra länder som också jobbar här, man får många tips på aktiviteter, ställen att besöka och annars bara någon att diskutera med det man upplever i landet.
När vi hade ätit klart skulle vi åka till Tila pia ”på en” som vi bestämde. Så blev det inte, ägarna till Tila pia kommer från Indien. De är otroligt vänliga och hjälpsamma här. När vi satt och pratade kom en av ägarna och bjöd in oss till en del av restaurangen som var avstängd med en skylt ”private party”. När vi kom in dit så hade de uppdukat libanesisk mat och berättade vad det var medans de fyllde våra fat med hummus, sallader, yogurtsåser,oliver,bröd m.m. När vi ätit det så fick vi friterad vaktel. Det skulle ätas med händerna och var väldigt gott kött. Vi vågar inte äta så mycket kött här när vi inte alltid är säkra på hur köttet har förvarats när det är så varmt. Men på Tila pia äter man kött, de har fantastisk mat. Det var också andra ungdomar på den privata bjudningen, från England, USA, Spanien, Nederländerna o.s.v. Vi spelade ett spel alla tillsammans och det var så trevligt när ägarna till stället också umgicks med oss. Vi blev också bjudna på efterrätt, friterade bananer med glass.
När vi ätit och umgåtts så tackade vi för en trevlig kväll och gick hem.

På lördag och söndag är det pooldag. Hotellet har en stor pool där vi solar och badar på helgdagarna. Det är skönt att kombinera denhär resan med både nytta och nöje. Det är också tur att alla vi volontärflickor tycker om att sola och bada så alla är helt med på att ligga och steka två dagar i veckan. Man kan också beställa mat och dricka till poolen så det är verkligen som en semester när man är där. På lördagskvällen var vi trötta och gick och lade oss tidigt. 

På söndag var det samma poolprogram men när vi kom hem körde vi ett träningspass på rummet. Man går mycket här och det är otroligt varmt, vi har ändå beslutat att vi skall försöka träna varje vecka för att hålla igång. 

Efter helgerna med fritid och program tillsammans med de andra volontärerna är vi taggade för den kommande arbetsveckan.

Victoria sjön

Josefine, Terese och de svenska volontärerna Samira och Julia

pooldag

Indisk middag




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar